Kött

Gåvastbogård.se

SE-EKO-03

NR 31788

 

Grovstyckat helt hängmörat lamm 115 kr/kg

med ben. ca (16-19 kg)

Levereras i låda från gården

Finstyckning ( vackat, märkt)

tillkommer 350:-

 

Lamm styckdetaljer från 135- 400 kr/kg

Rökt lammfiol ben 255 kr/kg

Rökt lammfiol urbenad 305 kr/kg

 

Gårdens smörgåskorv 65 kr/st

ca 350g

Gårdens grillkorv 60 kr

ca 300gr

Gårdens salami ca 50 kr/st

 

 

Vid hemleverans tillkommer fraktkostnad

Priset är inklusive moms.

 

Vi slaktar alla våra djur på vårt lokala slakteri i Strömsberg

och Lundsbols Lammslakteri i Alunda

 

 

Boka lamm för våren 2017

Var ute i god tid

Ring eller sms och boka

070-7173037

 

Nu har vi frysta

Lammkötts detaljer,

rökta delikatesser i vår Gårdsbod

Goda recept

När du köper lamm/nötkött från Gåvastbogård

får du.

Ekologiska livsmedel som tar största möjliga hänsyn till miljön och djuromsorgen.Inga genmodifierande organismer används. Gåvastbos livsmedel är lokalt och småskaligt närproducerat.

Spårbarhet: uppfödare, slakteri, förädling,direkt till kund. Gården annvänder bara gössel från egna djur.

100% av fodret är ekologiskt. Ekologisk produktion innebär ochså att djuren ska leva så naturligt som möjligt. Djuren ska ha gott om plats och få vara ute i naturen. Djur som betar örter och gräs får ett smakligare och nyttigare kött med omega 3 fettsyror. Vi undviker långa djurtransporter för att förhindra att djuren blir stressade. Lammen och kalvarna går och betar med sina mödrar som lär dem vad som är gott och nyttigt. Vi låter djuren växa i sin egen takt. Det gör att köttet blir finfibrigt, ljust och milt i smaken. Djuren får årligen en hälsokontroll av gårdsveterinär från svenska Gårds & Djurhälsan.

Genom att handla lokalt närproducerat bidrar ni till ett hållbart samhälle och en levande landsbygd.

Gårdsprodukter

Produkter

 

 

  • Hantverksull
  • Garn från finull och Rya får
  • Skinn
  • Vaktel, Hedemora & Mignonank ägg
  • Kött från Lamm,nöt och vilt
  • Smörgåskorv & salami
  • Livdjur M3
  • Hantverk

Gårds Aktiviteter

  • Gårdsbesök
  • Kurser
  • Lamning
  • Vårbruk & stängning
  • Sommar torrhö & engelage
  • Höstbruk
  • Fårklippning
  • Ullsortering