Bo på lantgård


Vi har ett fint torp på 60 kvadrat där det finns ett sovrum med braskamin och ett allrum med vedspis. Torpets Hemlighus. Här kan man prova på att leva som torpare för en dag en helg eller vecka. Torpet ligger ca 800 meter från gården. 2,5 km till bad i Finnsjön, 5 km från Lövstabruk Herrgård. Torpet är omgiven av en lantlig lugn och tyst miljö. Att bo enkelt nära naturen och djuren är nyttigt för själen. Eller varför inte vara med i det dagliga arbetet på gården och dela dagen med oss. Låt alla sinnen vara med och somna trött efter en givande arbetsdag med många nya intryck.


Dygn:

Helg:

Vecka:  


År 2023 Fokus på att slutföra vårt projekt. Nu ska vi iordningställa ett enklare kök och dra in vatten.


År 2022 har vi rivit ut hallen igen för att få in enklare dusch och mulltoa. Vi är oprimistiska men att göra själv när tid finns över efter gårdens vadagsysslor med djurhållningen så går det sakta framåt. Torpets jordkällare fick ett ansiktslyft så nu går den att annvända. I år har vi inte betat ängarna pga rovdjuri området.


År 2021 blev sovrummet helt klart. Helt ny isolerat från timmerstock och sandstampat golv. Det blev så fint.


År 2019 finns det brunnsvatten som man hämtar själv. Vi har renoverat allrummet. Har även börjat med sovrummet och hall där det blir mulltoa.. Där blev det mycket mera arbete. Vi får byta hela golvet inklusive bjälklaget och dränera runt torpet. Nu har vi fått dit det nya golvet. Nu isolerar vi väggarna. Allt tar tid när man bara kan vara där när vi har tid över. Hans har stängt slåtterängarna. Djuren har betat varje sommar sedan 2018 när vi började renovera.

Bilden är tagen 10 maj 2015. Ny lagt tak. :)Bo på lantgård