Kött

Gåvastbogård.se

SE-EKO-03

NR 31788


Grovstyckat helt hängmörat lamm

140 kr/kg med ben. ca (16-19 kg)

Levereras i låda från gården

Finstyckning ( vackat, märkt)

tillkommer    350:-


Lamm  styckdetaljer från 145- 490 kr/kg                   

Rökt lammfiol ben 275 kr/kg

Rökt lammfiol urbenad 325 kr/kg


Gårdens  smörgåskorv  ca 350gr 65 kr/st


Gårdens grillkorv

Gårdens salami

Gårdens lamm/nöt börgare  


Vid hemleverans tillkommer fraktkostnad

Priset är inklusive moms.


Vi slaktar alla våra djur

på vårt lokala slakteri i Strömsberg

och Lundsbols Lammslakteri i Alunda


Boka lamm till Påsk 2021

Var ute i god tid

Ring eller sms och boka

070-7173037

Nästa omgång vecka 48 2020


Goda recept

När du köper lamm/nötkött från Gåvastbogård

får  du.

Ekologiska livsmedel som tar största möjliga hänsyn till miljön och djuromsorgen.Inga genmodifierande organismer används. Gåvastbos livsmedel är lokalt och småskaligt närproducerat.

Spårbarhet: uppfödare, slakteri, förädling,direkt till kund. Gården annvänder bara gössel från egna djur.

100%  av fodret är ekologiskt. Ekologisk produktion  innebär ochså att djuren ska leva så naturligt som möjligt. Djuren ska ha gott om plats och få vara ute i naturen. Djur som betar örter och gräs får ett smakligare och nyttigare kött med omega 3 fettsyror. Vi undviker långa djurtransporter för att förhindra att djuren blir stressade. Lammen och kalvarna  går och betar med sina mödrar som lär dem vad som är gott och nyttigt. Vi låter djuren växa i sin egen takt. Det gör att köttet blir finfibrigt, ljust och milt i smaken. Djuren får årligen en hälsokontroll av gårdsveterinär från svenska Gårds & Djurhälsan.

Genom att  handla lokalt närproducerat bidrar ni till ett hållbart samhälle och en levande landsbygd.

Gårdsprodukter

Produkter



  •  Hantverksull
  •  Garn från finull och Rya får
  •   Skinn
  • Vaktel, Hedemora & Mignonank ägg 
  •  Kött från Lamm,nöt och vilt
  • Smörgåskorv & salami
  •  Livdjur M3
  •  Hantverk

Gårds Aktiviteter

  •  Gårdsbesök
  •  Kurser
  •  Lamning
  •  Vårbruk & stängning
  •  Sommar torrhö & engelage
  •  Höstbruk
  •  Fårklippning
  •  Ullsortering